Ετικέτα Απόδοσης Ελαστικών

         

Απο την 1η Νοεμβρίου 2012, ισχύει ο κανονισμός της ΕΕ σχετικά με τη σήμανση των ελαστικών οχημάτων. Η ετικέτα παρέχει πληροφορίες σχετικά με την αποδοτικότητα των καυσίμων, πρόσφυση σε υγρό οδόστρωμα και τον εξωτερικό θόρυβο κύλισης με σαφείς εικονογράμματα. Η ετικέτα θα επιτρέψει στους καταναλωτές να κάνουν συνειδητές επιλογές όταν αγοράζουν τα ελαστικά τους, Οι παραμέτροι ταξινομούνται σε μια κλίμακα από το Α (καλύτερη) μέχρι G (κακή).

 Αντίσταση Κύλισης

Η αντίσταση κύλισης είναι ο κύριος καθοριστικός παράγοντας για τη μέτρηση της ενεργειακής απόδοσης του ελαστικού και έχει άμεση επίδραση στην κατανάλωση καυσίμου του οχήματος. Μια σειρά ελαστικών της πράσινης κατηγορίας "Α" σε σχέση με μια κατηγορία «G» μπορεί να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου κατά 7,5% του επιβατικού αυτοκινήτου, ακόμα περισσότερο για τα φορτηγά.
 
Η κατηγόρια βαθμολόγησης «D» δεν χρησιμοποιείται στην ταξινόμηση αντίστασης κύλισης για τα επιβατηγά αυτοκίνητα και τα ελαφρά φορτηγά, ενώ χρησιμοποιείται για τα βαρέα φορτηγά.

 Πρόσφυση στο Βρεγμένο

Βάση για την πρόσφυση σε βρεγμένο έδαφος είναι η απόλυτη απόσταση ακινητοποίησης κατά την οδήγηση με 80 χλμ. την ώρα. Ανάμεσα σε κάθε τάξη υπάρχουν 3-6 μέτρα διαφορά στην απόσταση φρεναρίσματος. Τάξεις "D" και "G" δεν χρησιμοποιούνται.

 Εξωτερίκος Θόρυβος

Η ταξινόμηση Εξωτερικόυ θορύβου ενός ελαστικού εκφράζεται σε ντεσιμπέλ, συνοδεύεται από ένα, δύο ή τρία ηχητικά κύματα. Ένα μαύρο κύμα δείχνει την καλύτερη απόδοση στο επίπεδο θορύβου. Αυτό σημαίνει ότι η στάθμη του θορύβου του ελαστικού είναι τουλάχιστον 3dB κάτω από το μελλοντικό νόμιμο όριο.

Τρία μαύρα κύματα δείχνουν την χαμηλότερη επίδοση όσον αφορά την παραγωγή θορύβου των ελαστικών. Αντιπροσωπεύει ένα επίπεδο θορύβου εξόδου μεταξύ του τρέχοντος μέγιστου και του νέου κατώτερου ορίου που θα εισαχθούν στον κανονισμό 661, μεταξύ 2012 και 2016.